Dagje weg naar Sittard
vrijdag 19 oktober 2018

Dagje weg naar Sittard


Er staan 2 evenementen gepland in Sittard. Het eerst volgende evenement is 'Radicale Acceptatie Weekend Workshop'. Dit zou een leuk dagje weg naar Sittard kunnen zijn, het evenement staat gepland voor zaterdag 3 november 2018 t/m zondag 4 november 2018 tussen 10:00 t/m 17:00. Hieronder staat nog meer informatie vermeld over dit evenement.

Radicale acceptatie weekend workshop - Sittard

Radicale Acceptatie

Zaterdag 3 en zondag 4 november te Sittard

TWEEDAAGSE WORKSHOP MET LICHAAMSWERK, MEDITATIE EN THUISKOMEN IN JEZELF.

Als jij dit hebt ervaren weet je dat je het altijd hebt gezocht!

Evelien schreef op 12 juni 2017 om 12:55:Afgelopen weekend de workshop radicale acceptatie gehad. Ik geniet hier nog steeds van na. Een geweldige groep deelnemers en begeleiders! Veiligheid, respect, warmte, dankbaarheid en liefde waren vanaf het eerste moment aanwezig. Een fantastisch en intensief weekend waarin ik weer dicht bij mezelf ben gekomen met een lach en een traan en een levensdans. Heerlijk! Bewustwording en verlichting van pijn en verdriet! Wat ben ik blij dat ik erbij was! Een cadeau voor mezelf ? bedankt Hans en de anderen. ????

Wil je meer reacties lezen kijk dan op www.vormbalans.nl bij gastenboek.

Wanneer we beïnvloed worden of zelf gevangen zitten in de overtuiging dat wij van weinig waarde zijn. Wanneer wij het gevoel hebben of de mening zijn toegedaan niets of weinig toe te voegen in dit leven, als wij ons niet waardevol voelen, kunnen we niet duidelijk herkennen wat zich binnenin ons afspeelt en voelen we ons niet vriendelijk of liefdevol. We hebben een gevoel en beeld van onszelf dat wij er niet bij horen, dat wij niet voldoen. Dat wij ons moeten wapenen tegen het gevaar wat ons nog meer pijn zal doen, wat ons nog moedelozer, nog besluitelozer, eenzamer en verdrietiger maakt.

Radicale Acceptatie begint wanneer we onze ervaring en intelligentie in dit moment toelaten, we onze ideeën over onszelf en het leven loslaten en onze pijn of begeerte op een zachte manier onder onze aandacht brengen.

De twee aspecten van Acceptatie - helder Inzicht en Mededogen ten aanzien van onze ervaring – zijn net zo afhankelijk van elkaar als de twee vleugels van een grote vogel. Ieder mens heeft deze vleugels, lang niet iedereen gebruikt ze. Zorg dat je deze vleugels opnieuw leert kennen, samen maken ze het mogelijk dat we kunnen vliegen, we vrij zijn en dat wij het leven radicaal accepteren.

Tara Brach, boeddhiste en psychotherapeute, heeft verschillende boeken over dit thema geschreven. “Radicale Aanvaarding” is het boek wat als rode draad in deze tweedaagse zal dienen.

Je zal dit weekend een bad ontvangen van bekrachtiging. Je zal de mogelijkheid ontdekken om op te houden je eigen vijand te zijn. Via de aanvaarding van jezelf, je licht, je talenten, je intelligentie en schaduwkanten. Via acceptatie van je over-leving en patronen, je aangepaste delen, je gehechtheid, begeerte of angst, nodigen we onze ware natuur uit. In dit weekend kun je ervaren dat je in je wezen goed bent, dat je helemaal oké bent zoals je in elk moment van je leven was, bent geweest en zult zijn. Dit is de realisering van onze fundamentele goedheid en ware natuur. Wij gaan met voorzichtigheid en daadkracht te werk: de zaterdag nemen wij als dag om onze zelfveroordeling af te leggen, de zondag zullen wij onze vleugels uitslaan en deze gebruiken om met inzicht en mededogen het leven aan te gaan.

Aan de hand van lichaamswerk, ademhalingsoefeningen, geleide contemplaties en meditaties zal je inzicht en doorbraken ontvangen. Dit is een diepgaand weekend dat je zal helpen Radicale Acceptatie te ervaren.

Radicale Acceptatie is zeker niet je neerleggen bij wat er is, het is juist het aangaan van en wakker maken van de mogelijkheden die in je aanwezig zijn. Je zult voelen wat voor vitaliteit in je zit. Radicale Acceptatie betekent niet dat je alle begeerten ten volle gaat leven, dat jij je laat gaan ofwel je lichaam je signalen geeft dat dit niet goed voelt.

Radicaal komt van het Griekse woord RADIX wat wortel of oorsprong betekent. Je herinneringen aan je wortels, aan je doel in dit leven, aan je eigen ontwikkeling. Jouw radicale acceptatie is een bijdrage aan je eigen balans en hiermee een bijdrage aan de balans van het geheel. Als je kiest voor Radicale Acceptatie kies je voor een gewortelde, fundamentele, werkelijke aanvaarding van je oorsprong. Een weekend van bewustwording, verbinding en inzichten, ik heet je van harte welkom.

Kosten voor het hele weekend 180,00 excl. BTW, inclusief koffie, thee en fris.

Hans weet in contact met mensen ruimte te creëren en de mogelijkheid te scheppen dat jij je kunt openen en in volledige zelfacceptatie laat zien, wat je ontwikkeling op een positieve manier benvloedt. Hij geeft individuele- en relatie therapie, en werkt met Familie- en Organisatieopstellingen, Mindfulness, NLP en Systeemtherapie.

Datum
zaterdag 3 november 2018 t/m zondag 4 november 2018
Tijd
10:00 t/m 17:00
 
Locatie
Engelenkampstraat 23 Land van Gulick
Plaats
Sittard
Provincie
Limburg
 
Organisatie
Website
Geen website bekend

Tweedaagse training familie- organisatieopstellingen - Sittard

Training Familie- en Organisatieopstellingen

met

Hans Strack Interactioneel therapeutIn deze tweedaagse training leer je op een verantwoorde wijze zelf aan de slag te gaan met familie- en organisatieopstellingen volgens de theorie van het “Systemisch werken” van Bert Hellinger.

Je ontdekt zowel de eenvoud als de mogelijke diepgang van deze methode. Het verband tussen systemische wetten, dynamieken en symptomen wordt stap voor stap verhelderd.

De training laat zien hoe op eenvoudige en doeltreffende wijze met problemen kan worden omgegaan die zich stellen in de familiale sfeer of in professioneel verband.

Naderhand kan je de methode toepassen op jezelf, in therapie of in groepsverband.

DOELGROEP

Voor het werken met opstellingen heb je geen specifieke voorkennis nodig.

Deze training is bedoeld voor mensen die beroepsmatig te maken hebben met het functioneren van systemen in families en/of organisaties: psychologen, therapeuten, sociaal-maatschappelijk werkers, docenten, coaches (relatiecoaches, re-integratiecoaches...), hulpverleners, kind/leerlingbegeleiders, projectleiders, teamleiders, HR- en P&O-professionals, loopbaan/activiteitenbegeleiders, managers, ondernemers, organisatieadviseurs…

Ook mensen die vanuit persoonlijke interesse hun blik willen verruimen en vanuit een ander perspectief naar het geheel van een familie of organisatie willen kijken, kunnen baat hebben bij deze training.TRAINING

We gaan hoofdzakelijk vanuit onze waarneming aan de slag. Hiernaast neemt uitleg over theorie en filosofie een ondersteunende plaats in.

Vaste onderdelen op de trainingsdagen

a) Inleidende theorie en filosofie van “Systemisch werken”

b) Korte ervaringsoefening

c) Wanneer begint een interventie en hoe pas ik deze toe?

d) Mini-opstellingen met specifieke dynamieken

e) Persoonlijke opstellingen met een eigen vraag (geheim of openbaar)CONCREET

Bij welke symptomen kunnen opstellingen van dienst zijn?

Vragen in families

• Waarom voel ik altijd boosheid als ik thuis bij mijn ouders ben?

• Wat is de reden dat mijn relaties niet lukken?

• Waarom lukt het mij niet gelukkig te zijn?

• Wat is de reden voor mijn verlegenheid?

• Waarom voel ik mij vaak klein/groot of zwak/sterk in contact met mensen?

• Waarom voel ik mij geen goede moeder/vader ondanks dat ik zo mijn best doe?

• Waar komen de altijd terugkerende spanningen tussen mij en mijn partner vandaan?

Vragen in organisaties

• Taaiheid in een organisatie: waarom komen wij niet vooruit?

• Hoe komt het dat iemand minder vaardig en minder effectief is in een bepaalde functie dan dat je zou mogen verwachten op grond van opleiding, kwaliteiten en ervaring?

• Waarom lukt het me niet om helemaal goed uit de verf te komen?

• Hoe komt het dat er leiderschapsproblemen zijn? Waarom wordt de leidinggevende betwist? Waarom kampen elkaar opvolgende leidinggevenden steeds met dezelfde problemen in een afdeling?

• Waarom voelen mensen zich niet gehoord en begrepen? Waarom voelen mensen zich ondergewaardeerd?

• Wat is de reden dat er zo’n hoog verloop is? Waarom hebben medewerkers de neiging te willen vertrekken?

• Hoe komt het dat er veel interne concurrentie is?

• Waarom heb ik te kampen met een burn-out?

• Wat is de reden dat ik niet voldoende klanten krijg?

BEGELEIDER

Hans Strack (°1953) heeft als Individueel en Relatietherapeut een eigen praktijk te Landgraaf. Daarnaast geeft hij workshops, trainingen en systemische opstellingen op diverse locaties.

Hij volgde een vierjarige opleiding “Interactionele Vormgeving” en een opleiding relatietherapie aan de Educatieve Academie te Antwerpen.

Hij specialiseerde zich in “Systemisch werk” door jaaropleidingen en een aantal kortere trainingen.

1-jarige opleidingen

“Leren werken met familieopstellingen” Educatieve Academie Antwerpen

“SDO Systeemdynamiek in organisaties” Bert Hellinger Instituut Groningen

Kortere opleidingen/trainingen

“Systemisch interveniëren zonder opstellingen” Bert Hellinger Instituut Groningen

“Systemisch Coachen” Bert Hellinger Instituut Groningen

“Familieopstelling voor organisatieopstellers” Bert Hellinger Instituut Groningen

Daarnaast volgde hij verschillende andere workshops en opleidingen (kernkwadranten, genogram, innerlijk kindwerk, lichaamswerk...).

Tevens was hij lange tijd werkzaam als bedrijfsleider in een commercieel bedrijf.

Voor meer informatie kan je kijken op zijn site www.vormbalans.nl.

Voor persoonlijk contact ben je welkom op tel. +31 (0)45 531 69 21 gsm +31 (0)620 64 37 50

Investering € 190,00 excl. BTW, incl. Cursusmap, koffie, thee, fris

Datum
zaterdag 10 november 2018 t/m zaterdag 24 november 2018
Tijd
10:00 t/m 17:00
 
Locatie
Engelenkampstraat 23 Land van Gulick
Plaats
Sittard
Provincie
Limburg
 
Organisatie
Website
Geen website bekend


Bekijk meer evenementen

Klik hier om een evenement gratis aan te meldenKoopzondagen winkelketens
Top