Dagje weg naar Didam
zondag 19 november 2017

Dagje weg naar Didam


Er staat één evenement gepland in Didam. Het eerst volgende evenement is 'Kerstmarkt Didam'. Dit zou een leuk dagje weg naar Didam kunnen zijn, het evenement staat gepland voor vrijdag 15 december 2017 tussen 16:00 t/m 21:00. Hieronder staat nog meer informatie vermeld over dit evenement.

Kerstmarkt - Didam

Sfeervolle Kerstmarkt in Didam

De kerstmarkt in Didam is dit jaar op vrijdagavond 15 december. Op deze donkere decemberavond straalt het centrum een gezellige kerstsfeer uit. Om 15.00 uur zal het centrum in Didam worden afgezet voor verkeer en om 16.00 uur opent de kerstmarkt met een lampionnenoptocht door de winkelstraten, speciaal voor kinderen. De winkels zijn natuurlijk wel de hele dag geopend. Als u de winkels in Didam wilt bezoeken, kunt u uw auto op diverse plekken vlakbij het centrum gratis parkeren. Vanaf het station loopt u zo het winkelgebied in.

Activiteiten

De Didamse winkeliers heten bezoekers aan de kerstmarkt welkom met verschillende leuke aanbiedingen en leuke acties. Voor de winkeldeuren staan zo’n 80 kramen die op allerlei manieren worden gevuld. Winkeliers zullen zelf producten voor een gezellige kerst verkopen en deze kramen worden afgewisseld met kramen waar hobbyisten meer van hun hobby laten zien en waar u ook bijzondere handgemaakte artikelen kunt kopen.

De levende kerststal is inmiddels zo’n begrip dat deze natuurlijk niet mag ontbreken. Jozef en Maria, een herder en echte dieren zijn er ook dit jaar weer bij! Af en toe zult u zich in de tijd van Dickens wanen zodra u bijzondere bezoekers van de kerstmarkt tegenkomt. En natuurlijk kunt u ook de kerstman ontmoeten. Voor de allerkleinsten zijn er springkussens en attracties op diverse locaties.

Winkels

Het leuke aan winkelen in Didam is het gevarieerde aanbod. U vindt modewinkels voor elke portemonnee en voor elke leeftijd. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij verschillende ambachtelijke winkels die producten van de beste kwaliteit verkopen. Hiervoor komen mensen uit de hele regio naar Didam. Er zijn zelfstandige winkeliers die al generaties lang in Didam gevestigd zijn en u vindt landelijk bekende winkelketens. U krijgt ouderwetse service van moderne ondernemers.

Muziek

In alle straten is er live muziek. Variërend van een compleet dameskoor, tot een dixielandband in Dickensstijl. In de Spoorstraat, Hoofdstraat en bij Jan&Jan spelen en zingen popbandjes kerstliedjes en andere muziek.

Horeca

Natuurlijk wordt de inwendige mens ook niet vergeten. Er is een rijdende poffertjeskraam met muziek die door de straten trekt. Op verschillende plekken kunt u een hapje of een drankje aan een kraam te kopen en net als voorgaande jaren zal er weer de ‘’Route d’Amuse’’ zijn.

Horecabedrijven verkopen een stempel- en routekaart voor € 7,00. U wandelt een gezellige (culinaire) route en onderweg krijgt u heerlijke amuses voorgeschoteld. Deze stempel- en routekaart zijn te koop bij Jan&Jan, De Eetkamer Cafe Uniek, IJs & More, Slagerij Staring, Burgers van Diem en Het Eethuys.

Na de kerstmarkt hoeft u zeker nog niet huiswaarts te gaan. De Didamse horeca verwelkomt u graag voor een gezellig samenzijn.

Facebook

Like de Facebookpagina ‘Kerstmarkt Didam’ en blijf op de hoogte van al het nieuws over de Didamse kerstmarkt. De organisatie ziet u graag op 16 december en garandeert u een gezellige avond in kerstsfeer.

Datum
vrijdag 15 december 2017
Tijd
16:00 t/m 21:00
 
Locatie
Centrum Didam
Plaats
Didam
Provincie
Gelderland
 
Aantal kramen
80 kramen
Organisatie
Gastvrij Didam
Telefoon
06-12022395


Bekijk meer evenementen

Klik hier om een evenement gratis aan te meldenKoopzondagen winkelketens
Top