Dagje weg naar Sint Oedenrode
vrijdag 22 februari 2019

Dagje weg naar Sint Oedenrode


Er staat één evenement gepland in Sint Oedenrode. Het eerst volgende evenement is '28e Boeken- en Platenbeurs Sint-Oedenrode'. Dit zou een leuk dagje weg naar Sint Oedenrode kunnen zijn, het evenement staat gepland voor zaterdag 23 februari 2019 t/m zondag 24 februari 2019 tussen 10:00 t/m 17:00. Hieronder staat nog meer informatie vermeld over dit evenement.

28e boeken- en platenbeurs sint-oedenrode - Sint Oedenrode

In het weekend van 23 en 24 februari stelt ‘de Odaschool’ in Sint-Oedenrode wederom haar gebouw ter beschikking voor de 28e Boeken- en Platenbeurs. De baten van de boeken- en platenbeurs komt ten goede aan de Stichting Behoud Martinuskerk in Sint-Oedenrode.

De Beurs

De school wordt op vrijdagmiddag door een aantal vrijwilligers omgebouwd tot een ‘warenhuis’, vol met boeken en tijdschriften, ook is er een aparte afdeling met grammofoonplaten, dvd’s en cd’s. Bij de ingang krijgt de bezoeker een plattegrond mee, waarop aangegeven staat, wat, waar te vinden is. In de “groene” gymzaal staan de boeken voor €0,50/€1,- of € 1,50 en de geprijsde, kwalitatief betere boeken vindt men op de “rode afdeling. In de aula is een koffiecorner ingericht waar behalve koffie en fris, ook versnaperingen, belegde broodjes en soep te koop zijn.

Er is een aanbod van meer dan 50.000 boeken. Het grootste gedeelte van de boeken en muziek wordt het hele jaar door ingebracht door particulieren, boekverzamelaars en zelfs door kloosters, abdijen etc.

Boeken en Muziek

De aangeboden boeken zijn prima gesorteerd op kwaliteit en rubriek. Het is verbazingwekkend hoeveel mooie en ook recente boeken er worden ingebracht. Er is een indeling van 30 categorieën gemaakt, waaronder romans, kunst en cultuur, mooie fotoboeken over de natuur, historie waaronder W.O 1 en 2, Brabantica, wetenschap en techniek en niet te vergeten de vele kinderboeken, stripboeken, legpuzzels, tijdschriften etc. Er is te kust en te keur te kiezen. Voor de kookgekken zijn er vele kookboeken waarin recepten uit alle landen en culturen te vinden zijn. Met name de afdeling Kunst en Cultuur is dit jaar erg groot en bevat zeer fraaie en bijzondere exemplaren.

Ook op de muziekafdeling is een groot aanbod in de verschillende genres zoals het Nederlandse lied, klassieke muziek, de Engelstalige muziek, uitgesplitst in de jaren 50, 60, 70, etc. Voor de liefhebbers zijn er zelfs cd- en platenspelers voor een prikje te koop. Bij grotere afname van cd’s gelden zeer speciale prijzen. Kijk op de site www.boeken-en-platenbeurs.nl als u meer informatie wilt over de verschillende rubrieken van de boeken en de muziek.

Vondsten

Uit de vele aangeboden dozen komen soms bijzondere zaken naar boven. Heel mooi, soms heel oud, soms ontroerend en een enkele keer heel waardevol.. In de snuffelhoek en op de afdeling curiosa kan de echte liefhebber zijn hart ophalen.

Het is heerlijk snuffelen en voor de prijs hoeft u niet weg te blijven want die zijn laag en op zondagmiddag vanaf 14.00 uur gaat zelfs alles voor de helft van de prijs weg.

Locatie: Basisschool ‘de Odaschool’

Adres: Laan ten Bogaerde 7, Sint-Oedenrode

Openingstijden: Op 23 en 24 februari van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Entree € 2,- voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar gratis

www.boeken-en-platenbeurs.nl : Download de gele flyer voor een gratis kop koffie of thee en voor de groene flyer mag elk kind een gratis kinderboek uitzoeken.

Datum
zaterdag 23 februari 2019 t/m zondag 24 februari 2019
Tijd
10:00 t/m 17:00
 
Locatie
Laan ten Bogaerde 7
Plaats
Sint Oedenrode
Provincie
Noord-Brabant
 
Organisatie
Website
Geen website bekend


Bekijk meer evenementen

Klik hier om een evenement gratis aan te meldenKoopzondagen winkelketens
Top