Dagje weg naar Luttenberg
zaterdag 25 mei 2019

Dagje weg naar Luttenberg


Er staat één evenement gepland in Luttenberg. Het eerst volgende evenement is 'Straatkorenfestival "Het Musicale Landleven"'. Dit zou een leuk dagje weg naar Luttenberg kunnen zijn, het evenement staat gepland voor zondag 30 juni 2019 tussen 13:00 t/m 17:00. Hieronder staat nog meer informatie vermeld over dit evenement.

Straatkorenfestival "het musicale landleven" - Luttenberg

Straatkorenfestival ‘Het Musicale Landleven’

De Butzelaarstraat in Luttenberg zal zondag 30 juni vervult zijn met muziek. In het centrum van het dorp wordt de achttiende editie van het straatkorenfestival ‘Het Musicale Landleven’ gehouden. Tien koren zullen hun liederen ten gehore brengen.

Het straatkorenfestival is een vaste waarde in tussen de evenementen in Luttenberg. Waar het evenement in de beginjaren ‘slechts’ vier podia had en vijf deelnemende koren, zijn er vele jaren tien koren vertegenwoordigd op de vijf verschillende podia. De koren komen uit de gehele regio. Die Regghesangers is een shantykoor uit Nijverdal en Spass Muss Sein is een Duitstalig koor ook uit Nijverdal.

Daarnaast zullen ook de popkoren Puur uit Haarle, Palet uit Luttenberg, Just4Fun uit Nieuw Heeten, het smartlappenkoor Heerlijk Leed uit Emmen, het gezelligheidskoor De Pompedoers uit Heino, het vrouwenkoor Eigen Wiese uit Raalte en het Oosterhuuzers Dialectkoor, hun repertoire presenteren.

Het festival zal echter niet compleet zijn zonder deelname van De Stroatkjals. Het Luttenbergse koor dat ieder jaar verantwoordelijk is voor de organisatie van het festival.

Het Musicale Landleven begint zondag 30 juni om 12.45 uur, wanneer de koren samen zingend de berg afkomen en naar de diverse podia begeleidt worden.

Rondom het festival wordt een braderie in landlevenstijl gehouden, daar oude ambachten te zien zijn en ook zullen diverse bedrijven hun producten demonstreren en tentoonstellen en aan de man proberen te brengen.

Het geheel zal verder worden omlijst met diverse straattheateracts, een waarzegster, een verhalenvertelster, het glas in lood zweefvliegtuig, een ballonentertainer en natuurlijk voor de kinderen een aantal springkussen.

Tevens kunnen bezoekers met de paardenkoets een rit door het dorp maken.

Rond 17.00 uur wordt het festival afgesloten, wanneer de tien deelnemende koren gezamenlijk nog een aantal liederen ten gehore brengen.

De entree voor het festival is gratis. Daarnaast zijn er geen parkeerkosten.

Datum
zondag 30 juni 2019
Tijd
13:00 t/m 17:00
 
Locatie
Butzelaarstraat Luttenberg
Plaats
Luttenberg
Provincie
Overijssel
 
Aantal kramen
50 kramen
Organisatie
De Stroatkjals
Telefoon
06-53521048


Bekijk meer evenementen

Klik hier om een evenement gratis aan te meldenKoopzondagen winkelketens
Top